Οι Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος είναι ένας όμιλος φίλων με σημεία αναφοράς την αγάπη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας τους, το πάθος της παράδοσης και φυσικά το πηγαίο ταλέντο. Ερασιτέχνες με την αναγεννησιακή έννοια των ανθρώπων που κάνουν μουσική για την αγάπη της μουσικής, για περισσότερα από 20 χρόνια δίνουν το δημιουργικό παρών τους εντός & εκτός Ελλάδας. Έχουν λάβει μέρος σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις σε διάφορες Ελληνικές πόλεις, προβάλλοντας τη μουσική παράδοση της Ζακύνθου και γενικότερα όλων των Επτανήσων, έχουν ηχογραφήσει τρία albums και έχουν εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε πολλά διεθνή φεστιβάλ.
007
 

Οι Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος στα Κύθηρα

Μια ιστορία αιώνων και ένας πολιτισμός που ταξιδεύει στους θαλάσσιους δρόμους του Ιονίου μεταλαμπαδεύοντας τις μουσικές αξίες, αποτέλεσαν την έμπνευση μιας ωραίας Επτανησιακής συνεύρεσης.
Μπορεί ουσιαστικά, οι αποστάσεις να έχουν απομονώσει το πάλαι ποτέ, έβδομο νησί της θαλάσσιας γειτονιάς μας, τα Κύθηρα, αλλά οι κάτοικοι τους δηλώνουν Επτανήσιοι συμπολίτες μας.
Με πρωτοβουλία του Κυθηραϊκού Ιδρύματος Πολιτισμού και Ανάπτυξης, οι Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος ταξίδεψαν στα Κύθηρα, για δυο βραδιές γεμάτες Επτανησιακά τραγούδια. Ανάμεσα στις ενότητες των μουσικών ιδιαιτεροτήτων μας, ο φιλόλογος Γιώργος Φιορεντίνος εξήγησε στο κοινό τις επιρροές και τους τρόπους, που δημιούργησαν αυτή την πλούσια μουσική ιστορία. Μαζί με τους Τραγουδιστάδες στα Κύθηρα βρέθηκε και ο μουσικός Στάθης Σούλης.
Την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012, η Χώρα και το Καψάλι, γέμισαν επτανησιακές μουσικές. Στα καντούνια της χώρας, τα τζατζαμίνια, οι μπουκαβίλιες και οι ωραίες κοπελούδες στα παράθυρα συνέθεσαν ένα θεατρικό σκηνικό που όμοιό του δεν υπάρχει σε κανένα νησί του Ιονίου. Τα μαντολίνα και οι κιθάρες, οι τετραφωνίες και οι αρέκιες, μάγεψαν την Κυθηραϊκή γη, έκαναν ανθρώπους να δακρύσουν, ένωσαν νησιωτικές κοινωνίες και ταξίδεψαν νέους ανθρώπους σε μονοπάτια που καλλιεργούν την ψυχή, ενισχύουν το σεβασμό, τη φιλοξενία, τη γλυκύτητα.
Η φιλοξενία, η αγάπη και ο γνήσιος αυθορμητισμός έμειναν βαθιά χαραγμένα στη μνήμη των μελών της ζακυνθινής αποστολής.

16
15
14
13
12
11
10
09
08
07
06
05
04
03
02
01

 

 
X
 
echo '
hogan outletwoolrich outlethogan outlethogan outletmoncler outletmoncler outlet onlinepiumini moncler outletpiumini moncler outletmoncler sito ufficialemoncler outlet onlinemoncler outlettiffany outletmoncler outletwoolrich outletoutlet woolrichwoolrich outlet online italiawoolrich outlet onlinewoolrich outlet bolognamoncler outletpiumini moncler outletair max pas cherhogan outletnike tn pas chernike tn pas cherscarpe hogan outlethogan outlethogan outlet onlinedoudoune moncler pas cher
';